Dimarts 21 de març

Conferència 'Educar per a un futur incert' de Salvador Cardús

A les 21.00 h. del vespre, el sociòleg, periodista, escriptor i doctor en Ciències Econòmiques Salvador Cardús i Ros oferirà una interessant xerrada sota el títol 'Educar per a un futur incert' a la carpa de la Finca. Nascut a Terrassa (Vallès Occidental) l’any 1954, és doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professor titular de Sociologia a la mateixa institució, de la qual va ser degà de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia. Ha fet estades de recerca a la Universitat de Cambridge (Anglaterra), a la Universitat de Cornell (Estats Units) i al Queen Mary College de la Universitat de Londres, i ha estat professor a la Universitat de Stanford, Califòrnia (Estats Units).

Investigador en sociologia de la religió, dels mitjans de comunicació, de la immigració i de les identitats, ha publicat, entre altres llibres, Plegar de viure juntament amb Joan Estruch, Saber el temps, El desconcert de l’educació, Ben educats, Propostes d’intervenció per a la conciliació d’horaris familiars, escolars i laborals, Estalvi, ciutat i progrés, Els terrassencs del segle XX i El camí de la independènciaTé una intensa activitat com a conferenciant en temes vinculats a l’anàlisi dels processos polítics nacionals, la identitat i la immigració i sobre temes educatius.

En el camp del periodisme, va dirigir la revista Crònica d’Ensenyament i fou subdirector del diari Avui. Ha assessorat programes de televisió com Ciutadans, Les coses com són o Vides privades. Ha col·laborat durant més d’una dècada en programes de ràdio de Catalunya Ràdio i Ràdio Euskadi. Escriu regularment als diaris ARA, La Vanguardia i Diari de Terrassa. És membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans des del 2008, del Consell Assessor de la Transició Nacional des del 2013 i del Consell Assessor per a la Reforma Horària des del 2015, ambdós últims del govern de la Generalitat de Catalunya.